Πέμπτη 6 Μαρτίου 2014

ΣΤΙΣ 17 ΝΟΕΜΒΡΗ ΔΕΝ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ ΚΑΝΕΙΣ...


Αγαπητοί φίλοι,


Με αφορμή την έκδοση  από τον Εκδοτικό Οίκο Λιβάνη (!) του βιβλίου του καταδικασθέντος εγκληματία Κουφοντίνα αισθάνομαι το χρέος, ως... "παιδί της Μεταπολίτευσης" να εκθέσω μερικές πρόχειρες σκέψεις μου.


Βασική μου άποψη είναι ότι: "Κανείς δεν γεννήθηκε στις 17 Νοέμβρη..."


"Αντιθέτως, πολλοί πέθαναν και δεν χρειάζεται κανένα βιβλίο, γραμμένο μάλιστα από το δολοφόνο τους για να δικαιολογήσει τον θάνατό τους , ο οποίος όχι μόνο χάραξε βαθιά την συλλογική μας μνήμη αλλά, κυρίως, τραυμάτισε ανεπανόρθωτα τη δημοκρατία και αλλοίωσε δραματικά τη σύγχρονη πολιτική ιστορία του τόπου.


Οι Ρίτσαρντ Γουέλς, Ευάγγελος Μάλλιος, Παντελής Πέτρου, Σωτήρης Σταμούλης, Τζορτζ Τσάντες, Νίκος Βελούτσος, Χρήστος Μάτης, Νίκος Μομφερράτος, Σ. Ρουσέτης, Νίκος Γεωργακόπουλος, Δημήτρης Αγγελόπουλος, Αλέξανδρος Αθανασιάδης, Γουίλιαμ Νορντίν, Κώστας Ανδρουλιδάκης, Παύλος Μπακογιάννης, Ρόναλντ Στιούαρτ, Γιάννης Βαρής, Γιοργκού Τσετίν, Θάνος Αξαρλιάν, Μιχάλης Βρανόπουλος, Ομέρ Σιπαχίογλου, Κώστας Περατικός και Στίβεν Σόντερς, έπεσαν θύματα δολοφονικής επίθεσης για τις οποίες ο... "συγγραφέας" καταδικάστηκε  στην Πρωτόδικη απόφαση σε 13 φορές ισόβια και 25 χρόνια κάθειρξη και στην Εφετειακή απόφαση σε 11 φορές ισόβια και 25 χρόνια κάθειρξη για συμμετοχή σε 11 δολοφονίες, εκρήξεις, ληστείες και συμμετοχή στη 17Ν.


Ο ιστορικός του μέλλοντος δεν μπορεί παρά να αντιμετωπίσει τον Κουφοντίνα ως βαρυποινίτη ειδεχθή δολοφόνο και σε καμμιά περίπτωση, βεβαίως, ως πολιτικό κρατούμενο. Και ασφαλώς οι χαρακτηρισμοί του "πονήματος" αυτού ως έργο "λαϊκότητας" και "λογιοσύνης" μόνο ως ανοησίες μπορούν να εκληφθούν. Ιδιαίτερα τη στιγμή που αυτοί εκπηγάζουν από αμετανόητους εκπροσώπους του Αριστερού Αντισυνταγματικού τόξου όπως κάποιος Γιαννόπουλος, ο οποίος αυτοπροσδιορίζεται ως επικεφαλής Φράξιας με την επωνυμία ΡΟΖΑ.


Αλήθεια, πώς είναι δυνατό τέτοια μορφώματα να παραμένουν ακόμα στους κόλπους του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος αν και βρίσκεται στη θέση της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης δείχνει ότι δεν μπορεί να αποκοπεί από τα βαρίδια του αμαρτωλού παρελθόντος του...


Όσο για τον ψύχραιμο παρατηρητή του "θλιβερού" παρόντος, αυτός θα πρέπει να αναλογιστεί βαθιά ποιοι, με ποιους τρόπους και για ποιους λόγους όπλισαν το χέρι του δολοφόνου Κουφοντίνα με σκοπό να αλλάξουν δραματικά -ΜΕ ΤΟΝ ΒΙΑΙΟ ΑΥΤΟ ΤΡΟΠΟ- την ιστορική πορεία της χώρας.


Τέλος, καλώ τον Εκδοτικό Οίκο Λιβάνη να δεσμευθεί δημοσίως, ΑΜΕΣΑ, ότι θα διαθέσει το συνολικό ποσό των εισπράξεων του συγκεκριμένου βιβλίου, ΟΔΗΓΟΥ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, σε φιλανθρωπικούς σκοπούς της Ελληνικής Πολιτείας, διότι διαφορετικά θα έχει καταστεί μοχλός στην εμπορευματοποίηση του αίματος τόσων δικαίων ή αδίκων νεκρών...


Κωνσταντίνος Πολίτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

7.12. Η ΟΜ.Σ.Ι.Ε. εορτάζει την "ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΨΑΛΤΟΥ"

      Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάστηκε την Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου, η ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΨΑΛΤΟΥ, από την Ομοσπονδ...