Κυριακή 11 Μαΐου 2014

ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με επιτυχία στέφθηκε η Ημερίδα με θέμα «ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ»  που διοργάνωσε, την Πέμπτη 8 Μαΐου,  η αστική μη κερδοσκοπική εταιρία “ΕΥΤΕΡΠΗ” και ο πρόεδρός της Κωνσταντίνος Δ. Πολίτης. Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε στο Αμφιθέατρο της Γενικής Γραμματείας Μέσων Ενημέρωσης υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και την υποστήριξη της Γενική Γραμματεία Μέσων Ενημέρωσης.

Στην Οργανωτική Επιτροπή της Ημερίδας συμμετείχαν ο διακεκριμένος Σεναριογράφος και Σκηνοθέτης Αλέξανδρος Κακαβάς και η Φιλόλογος- Πολιτισμολόγος του ΥΠΠΟΑ Ελένη Σπυράκη και ο θεολόγος Θεόδωρος Ρόκας.
Ομιλητές της ημερίδας ήσαν οι

  • Βιργινία Ματσέλη, Αναπληρώτρια Διευθύντρια Νεώτερης Πολιτιστικής Κληρονομιάς ΥΠΠΟΑ,
  • Αφροδίτη Λίτη, Γλύπτρια, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών,
  • Αλέξανδρος Κακαβάς, Σεναριογράφος-Σκηνοθέτης, Πρόεδρος της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδος,
  • Δρ Μαρίκα Θωμαδάκη, Καθηγήτρια Θεωρίας & Σημειολογίας του Θεάτρου στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, 
  • Νίκος Νικολαΐδης, Αρχιτέκτων Μηχανικός,
  • Δρ. Κατερίνα Κοσκινά, Ιστορικός Τέχνης-Μουσειολόγος, Πρόεδρος του Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης,
  • Δρ Αικατερίνη Καμηλάκη, Επίτιμη Διευθύντρια Κέντρου Ελληνικής Λαογραφίας Ακαδημίας Αθηνών,
  • Δρ. Γεώργιος Κακαβάς, Διευθυντής Νομισματικού Μουσείου και Αναπληρωτής Διευθυντής Εθνικού και Αρχαιολογικού Μουσείου,
  • Δρ. Στεριανή Τσιντζιλώνη, Θεωρητικός & Ιστορικός Χορού, Καλλιτεχνικός Σύμβουλος Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, 
  • Νίκος Ξανθούλης, Συνθέτης, Μέλος Διοικητικού Συμβουλίου της ΝΕΡΙΤ, Φανή Σταυρουλάκη, Αρχαιολόγος-Μουσειολόγος ΥΠΠΟΑ,
  • Κωνσταντίνος Πολίτης, Καθηγητής Βυζαντινής Μουσικής του Εθνικού Ωδείου, Γενικός Γραμματέας Ομοσπονδίας Συλλόγων Ιεροψαλτών Ελλάδος,
  • Λυκούργος Αγγελόπουλος, διευθυντής της Ελληνικής Βυζαντινής Χορωδίας, πρόεδρος του ΚΣΥΜΕ,
  • Καλλιόπη Νεδέλκου, Προϊσταμένη του Τμήματος Προβολής Αθλητισμού της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, και ο Σωκράτης Καμπουρόπουλος, μέχρι πρότινος Ειδικός Σύμβουλος Εθνικού Κέντρου Βιβλίου.
Τη συζήτηση συντόνισαν η έγκριτη δημοσιογράφος Πηνελόπη Γαβρά, και η  φιλόλογος Αμάντα Αγγελέτου. Θερμό χαιρετισμό προς τους ομιλητές και τους προσκεκλημένους απηύθυνε ο γενικός γραμματέας των ΜΜΕ, και οικοδεσπότης, Γιάννης Παναγιωτόπουλος.

Ανάμεσα στους εκλεκτούς προσκεκλημένους διακρίναμε το Δημήτρη Σοφιανόπουλο, Γενικό Διευθυντή της Δημόσιας Τηλεόρασης, τον Στάθη Μιχαήλ, την ηθοποιό Άννυ Λούλου, το Ροδόλφο Μορώνη, τον Πέτρο Στεφανέα, τον Ανδρέα Τύρο, Πρόεδρο της Πανελλήνιας Ένωσης Κριτικών Κιν/φου, τη σκηνοθέτιδα Βαρβάρα Δούκα, το Τζίμη Κορίνη, σκηνοθέτη, τον Τζέιμς Μιμίκο, παραγωγό, τον Τάκη Γιαννόπουλο, την Ελένη Σπυράκη, το Γιώργο Σγουράκη, παραγωγό, το Διονύση Αναστόπουλο, το Φάνη Καφούσια,  το Θοδωρή Ρόκα, τη Μαρία Μαρουλάκου, τον Ανδρέα Νταγιάκο, το Δημήτρη Γεωργιάδη, παραγωγό, τον Κωστή Τσώνο, σκηνοθέτη, τον Κώστα Νομικό, αρχιτέκτονα, την Αγγελική Δορκοφίκη, τον Γιάννη Βαμβακά, σκηνοθέτη κ.ά.

Στους στόχους της εταιρείας «ΕΥΤΕΡΠΗ» περιλαμβάνεται η σύσταση ενός think tank προκειμένου να συνεχιστούν  παρόμοιες δράσεις ανταλλαγής απόψεων για την ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ και την ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ. Οι εκδηλώσεις αυτές θα οργανώνονται περιοδικά και θα προσκαλούνται να μετέχουν εξέχουσες προσωπικότητες των Τεχνών και του Πολιτισμού. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

7.12. Η ΟΜ.Σ.Ι.Ε. εορτάζει την "ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΨΑΛΤΟΥ"

      Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάστηκε την Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου, η ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΨΑΛΤΟΥ, από την Ομοσπονδ...