Τρίτη 13 Μαΐου 2014

"ΑΘΗΝΑ ΜΠΟΡΕΙΣ" Πρόταση για τον Πολιτισμό

Του Κωνσταντίνου Δ. Πολίτη 
υποψηφίου Δημοτικού Συμβούλου Αθήνας

Ο Πολιτισμός αποτελεί την αιχμή του δόρατος για την ανάπτυξη και την ευημερία της Αθήνας, της πόλης μας. Οι δυνατότητες που μας παρέχει είναι τεράστιες και η αξιοποίησή τους καθήκον όλων μας. Σε μια εποχή ραγδαίων οικονομικών, κοινωνικών και τεχνολογικών εξελίξεων, δίνουμε έμφαση στα συγκριτικά πλεονεκτήματά μας με βάση τη μεγάλη πολιτιστική μας παράδοση, στα γράμματα, στις τέχνες και την επιστήμη.



Στην πόλη όπου μεγαλούργησαν φυσιογνωμίες όπως: ο Σωκράτης, ο Πλάτων, ο Σοφοκλής, ο Ευριπίδης, ο Αριστοφάνης, ο Ικτίνος και ο Μνησικλής, καθώς και σύγχρονοι διακεκριμένοι καλλιτέχνες και διανοητές μπορούμε και πρέπει να κάνουμε πολλά όπως:
- δημιουργία ψηφιακού Μουσείου της πόλης από την αρχαιότητα μέχρι τις μέρες μας που θα περιλαμβάνει την αναπαράσταση και την προβολή όλων των πτυχών του δημόσιου και ιδιωτικού βίου, τις οικονομικές, κοινωνικές και πολιτιστικές δραστηριότητες, το σύνολο της καλλιτεχνικής δημιουργίας, που θα περιέχει βιβλία, πίνακες, γλυπτά αρχιτεκτονικά έργα, μουσική, ποίηση και λογοτεχνία ταξινομημένα ανά κατηγορία έργων και δημιουργό
- ενίσχυση και επέκταση των καλλιτεχνικών δραστηριοτήτων του Δήμου στους τομείς του θεάτρου, της μουσικής, του χορού και των εικαστικών με τη συνεργασία όλων των δημόσιων και ιδιωτικών φορέων.
- στήριξη όλων των φεστιβάλ μουσικής,
- δημιουργία χορού και θεάτρου.
- δημιουργία πολιτιστικού κέντρου εκπαιδευτικού και καλλιτεχνικού χαρακτήρα με την αξιοποίηση νέων τεχνολογιών
- διοργάνωση εικαστικών, θεατρικών, μουσικών και λογοτεχνικών διαγωνισμών με έμφαση στην ενίσχυση και προβολή των νέων δημιουργών.
- ψηφιοποίηση της δημοτικής βιβλιοθήκης με άμεση πρόσβαση μέσω διαδικτύου για κάθε ενδιαφερόμενο.

Η Αθήνα μπορεί να διαδραματίσει πρωταγωνιστικό ρόλο στα γράμματα και στις τέχνες με τη συνεργασία όλων μας με πίστη και όραμα, με λογισμό και όνειρα.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

7.12. Η ΟΜ.Σ.Ι.Ε. εορτάζει την "ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΨΑΛΤΟΥ"

      Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάστηκε την Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου, η ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΨΑΛΤΟΥ, από την Ομοσπονδ...