Τρίτη 13 Μαΐου 2014

"ΑΘΗΝΑ ΜΠΟΡΕΙΣ" Πρόταση για προστασία και βελτίωση του φυσικού περιβάλλοντος

Του Κωνσταντίνου Δ. Πολίτη
υποψηφίου Δημοτικού Συμβούλου

Η προστασία, βελτίωση και αναβάθμιση του φυσικού περιβάλλοντος αποτελούν στρατηγικό μας στόχο που μπορεί να υλοποιήσει με μια σειρά παρεμβάσεων και μέτρων σε συνεργασία με την Πολιτεία και τους δημότες μας.


Δίνουμε έμφαση στην ενίσχυση του πρασίνου, με την αποκατάσταση κατεστραμμένων δασικών εκτάσεων, πύκνωση του αστικού πρασίνου σε πλατείες και πεζοδρόμους, άλση, λόφους και κατά μήκος των οδικών αξόνων εφαρμόζοντας προγράμματα φύτευσης δέντρων και θάμνων όπου είναι δυνατόν. Παράλληλα συνεργαζόμαστε με περιβαλλοντικούς φορείς στην ενίσχυση του πρασίνου σε ιδιωτικούς χώρους καθώς και σε δημόσια κτίρια.
Δίνουμε έμφαση στην περιβαλλοντική εκπαίδευση και ενημέρωση με την αξιοποίηση του INTERNET και των κοινωνικών μέσων δικτύωσης ευαισθητοποιώντας την κοινή γνώμη εκδίδοντας σχετικά έντυπα και φυλλάδια.
Συμβάλουμε στην προώθηση προγραμμάτων χρήσης ήπιων μορφών ενέργειας όπως αιολική, ηλιακή, ηλεκτρική και φυσικό αέριο.
Στηρίζουμε τις νέες τεχνολογίες όπως για παράδειγμα την αξιοποίηση υβριδικών κινητήρων.
Προωθούμε την ανακύκλωση στο σύνολο των απορριμμάτων, δίνοντας πρέπουσα σημασία στα ανακυκλώσιμα υλικά όπως το αλουμίνιο, το ξύλο, το χαρτί, τις μπαταρίες και το γυαλί.
Απαιτείται συστηματική ενημέρωση των δημοτών για την αξία της ανακύκλωσης.
Ενισχύουμε τα προγράμματα αντιμετώπισης των κυκλοφοριακών προβλημάτων στην πόλη που περιλαμβάνουν αναθεώρηση των κυκλοφοριακών ροών, των μονοδρομήσεων, των ρυθμίσεων των φωτεινών σηματοδοτών, τα οποία έχουν σαν αποτέλεσμα ταχύτερες κυκλοφοριακές ροές και χαμηλότερη επιβάρυνση του περιβάλλοντος.

Η Αθήνα δεν μπορεί αλλά ούτε και πρέπει να είναι όμηρος περιβαλλοντικών αδιεξόδων στο βωμό ξεπερασμένων ρυπογόνων τεχνολογιών και γραφειοκρατικών αγκυλώσεων θέτοντας σε δοκιμασία τους συμπολίτες μας.
Ενώνουμε τις δυνάμεις μας για την περιβαλλοντική αναβάθμιση της πόλης μας χωρίς συμβιβασμούς και υποταγή  σε σκοτεινά συμφέροντα που θέλουν την Αθήνα να δοκιμάζεται από περιβαλλοντικά αδιέξοδα.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

7.12. Η ΟΜ.Σ.Ι.Ε. εορτάζει την "ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΨΑΛΤΟΥ"

      Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάστηκε την Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου, η ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΨΑΛΤΟΥ, από την Ομοσπονδ...