Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2011

Ανασυστάθηκε η νέα επιτροπή ακροάσεων ιεροψαλτών της Αρχιεπισκοπής

Με εντολή του Μακαριωτάτου ανασυστάθηκε η νέα επιτροπή ακροάσεων ιεροψαλτών της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, σύμφωνα με το νόμο που ψηφίστηκε στην Ιερά Σύνοδο το 2006 και έχει δημοσιευτεί στο ΦΕΚ. Η επιτροπή εξετάζει τα τυπικά προσόντα των υποψηφίων ιεροψαλτών της Ι. Αρχιεπισκοπής Αθηνών που προορίζονται για την πλήρωση των αναλογίων των Ι. Ναών της.

Οι ενδιαφερόμενοι Ι. Ναοί προκειμένου να προσλάβουν ιεροψάλτη για την κάλυψη κενής θέσεως καλούνται να προκηρύξουν την συγκεκριμένη θέση, δημοσιεύοντας σε τοπική εφημερίδα, αλλά και ανακοινώνοντας στο σύλλογο ιεροψαλτών την προκήρυξη.
Οι υποψήφιοι καλούνται να καταθέσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά τα οποία ο Ι. Ναός τα προσκομίζει στην Ι. Αρχιεπισκοπή, η οποία και θα εξετάσει τους υποψηφίους. Σύμφωνα με το νέο νόμο στην ακρόαση παρίσταται και ο προϊστάμενος του Ι. Ναού στον οποίο πρόκειται να προσληφθεί ο υποψήφιος.
Τα μέλη της νέας επιτροπής είναι:
Πρόεδρος: Πανοσ. Αρχιμανδρίτης Ειρηναίος Νάκος, θεολόγος – μουσικός
Μέλη: Θεολόγος Ερσωτέλος, Πρόεδρος Συλλόγου Ιεροψαλτών Αττικής «Ρωμανός ο Μελωδός» και «Ιωάννης ο Δαμασκηνός», Απόστολος Παπαδόπουλος, Πρωτοψάλτης Καθεδρικού Ι. Ναού Αθηνών - καθηγητής μουσικής, Λυκούργος Αγγελόπουλος, Άρχων Πρωτοψάλτης της Αγιωτάτης Αρχιεπισκοπής Κωνσταντινουπόλεως - καθηγητής Ωδείου Αθηνών (Γραμματεύς: Ιερολογιώτατος Διάκονος π. Νεόφυτος Δοντάς).

(Πηγή: Romfea.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

7.12. Η ΟΜ.Σ.Ι.Ε. εορτάζει την "ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΨΑΛΤΟΥ"

      Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάστηκε την Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου, η ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΨΑΛΤΟΥ, από την Ομοσπονδ...