Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2011

Έντονη δυσφορία στον Ιεροψαλτικό κόσμο

(Συντάχθηκε απο τον Αιμίλιο Πολυγένη)

Την έντονη δυσφορία του Ιεροψαλτικού κόσμου έχουν προκαλέσει ενέργειες Εκκλησιαστικών Συμβουλίων κεντρικών Ενοριών της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών να προβαίνουν στην κάλυψη κενών Ιεροψαλτικών Θέσεων , άνευ της τηρήσεως της προβλεπομένης διαδικασίας του ψηφισθέντος υπό της Ιεράς Συνόδου κανονισμού "περί των Ιεροψαλτών και της καταστάσεως αυτών" ( προκήρυξης Θέσεως και δημοσίευση αυτής σε 2 τουλάχιστον Εφημερίδες).

Μετά και από την κυκλοφορία της Εγκυκλίου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής σύμφωνα με την οποία έγινε ανασύσταση της επιτροπής ακροάσεως Ιεροψαλτών, που κυκλοφόρησε την περασμένη Δευτέρα.
Εύλογο προβάλλεται το ερώτημα των Ιεροψαλτών, πως είναι δυνατόν να απαιτείται από τους Ιεροψάλτες η εξέτασις τους από την επιτροπή ακροάσεως για να είναι νόμιμος ο διορισμός τους, όταν τα Εκκλησιαστικά Συμβούλια δεν έχουν τηρήσει την προβλεπομένη διαδικασία για τον διορισμό τους.
Σύμφωνα με πληροφορίες της «Romfea.gr» αναμένεται εντός των ημερών, η έντονη διαμαρτυρία των αρμοδίων οργάνων του ιεροψαλτικού κόσμου.
Σε επικοινωνία που είχε η Romfea.gr με τον πρόεδρο της επιτροπής Αρχιμ. Ειρηναίο Νάκο, μας ενημέρωσε πως "η Επιτροπή Ακροάσεως Ιεροψαλτών δύναται να εξετάζει τις περιπτώσεις που δέν ακολουθείται ο κανονισμός των ιεροψαλτών σε Ιερούς Ναους της Ιεράς Αρχιεπισκοπής, αφού όμως έχει προηγηθεί έγγραφη καταγγελία".

(Πηγή: Romfea.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

7.12. Η ΟΜ.Σ.Ι.Ε. εορτάζει την "ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΨΑΛΤΟΥ"

      Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάστηκε την Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου, η ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΨΑΛΤΟΥ, από την Ομοσπονδ...