Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2009

Στη Νέα Ορλεάνη ο Οικουμενικός Πατριάρχης



Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος άνοιξε χθες στη Νέα Ορλεάνη το 8ο Περιβαλλοντολογικό Συμπόσιο που έχει ως θέμα του τον ποταμό Μισισιπή.

«Ιστορικό» και «ξεχωριστό» χαρακτήρισε το συμπόσιο ο κ. Βαρθολομαίος, υπογραμμίζοντας ότι «ο ποταμός αυτός αποτελεί μικρόκοσμο του πλανήτη μας. Στα ύδατά του μπορούμε να παρατηρήσουμε πολλά από τα παγκόσμια οικολογικά προβλήματα. Βρισκόμαστε εδώ για να ακούσουμε την ιστορία του, να μάθουμε από την ιστορία του».
Κατά τη διάρκεια της πρώτης μέρας των εργασιών του συμποσίου, διαβάστηκαν μηνύματα του Πάπα Βενέδικτου από τον Ρωμαιοκαθολικό αρχιεπίσκοπο της Νέας Ορλεάνης Γρηγόριο και του πρώην αντιπροέδρου των ΗΠΑ νομπελίστα Αλ Γκορ από τον πρώην γερουσιαστή Πολ Σαρμπάνη.
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης, μπροστά στους συνέδρους που αποτελούν όλο το φάσμα των κλάδων που σχετίζονται με την οικολογία, αλλά και εκπροσώπους εκκλησιαστικών ομάδων, τοπικών φορέων, επιστημονικών ινστιτούτων και μη κυβερνητικών οργανώσεων, τόνισε ότι «οι αποφάσεις μας, προσωπικές ή συλλογικές, καθορίζουν το μέλλον του πλανήτη. Έχουμε επεκτείνει την κυριαρχία μας επί της φύσης σε σημείο που αγγίξαμε τα απόλυτα όρια της επιβίωσης».
Στο συμπόσιο απηύθυνε χαιρετισμό και ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος, ο οποίος αναφέρθηκε στις «πληγές που προκάλεσε στη Νέα Ορλεάνη ο τυφώνας Κατρίνα», υπογραμμίζοντας ότι «θα χρειασθούν αρκετά χρόνια για να επουλωθούν οι πληγές».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

7.12. Η ΟΜ.Σ.Ι.Ε. εορτάζει την "ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΨΑΛΤΟΥ"

      Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάστηκε την Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου, η ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΨΑΛΤΟΥ, από την Ομοσπονδ...