Παρασκευή 5 Μαΐου 2017

ΗΜΕΡΙΔΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΙΕΡΟΨΑΛΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ

Αποτέλεσμα εικόνας για ΨΑΛΤΉΡΙ

ΗΜΕΡΙΔΑ 

Η Ομοσπονδία Συλλόγων Ιεροψαλτών Ελλάδος σε προγραμματική συνεργασία με τους κατά τόπου Συλλόγους διοργανώνει υπό την αιγίδα της Ιερά Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδοςτο Σάββατο 6 Μαΐου 2017 και ώρα 09.30 π.μ. την Α’ Ημερίδα με τίτλο “Ελληνική Μουσική Παράδοση και 21ος αιώνας” στο Διορθόδοξο Κέντρο της Εκκλησίας της Ελλάδος (Ι.Μ. Πεντέλης).
Η ημερίδα έχει τέσσερις ενότητες:
   `Δημιουργία κατάλληλων δομών παιδαγωγικού διαλόγου της Βυζαντινής Μουσικής με τις άλλες συγγενικές μορφές καλλιτεχνικής δημιουργίας, όπως η λόγια και παραδοσιακή μουσική.
  `Προσπάθεια διεθνούς προστασίας της ελληνικότητας της βυζαντινής μουσικής με την ανάρτηση της στους καταλόγους προστατευόμενων άυλων πολιτιστικών αγαθών της UNESCO.
    Επιστημονική κατάδειξη της ευεργετικής επίδρασης της βυζαντινής μουσικής στο βίο του ανθρώπου
       `Πρόταση για τη θεσμική θωράκιση του ιεροψαλτικού λειτουργήματος
Την εκδήλωση θα χαιρετίσουν ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος Β’, καθώς και οι εκπρόσωποι των πολιτικών κομμάτων.
Μεταξύ των ομιλητών θα είναι ο καθηγητής Βυζαντινής Μουσικολογίας και Ψαλτικής κ. Αντώνης Αλυγιζάκης, η Διευθύντρια Νεώτερου Πολιτιστικού Αποθέματος και Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Γενικής Διεύθυνσης Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς του Υπουργείου Πολιτισμού κ. Βίλλυ Φωτοπούλου, ο καθηγητής Νευρολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών Τάκης Παπαθανασόπουλος, ο Διευθυντής Παθολογικής Κλινικής του Ιατρικού Αθηνών Γιώργος Ναούμ και οι Πρωτοψάλτες - Καθηγητές Κωνσταντίνος Πολίτης, Χαραλάμπης Συμεωνίδης και Ηλίας Ρεδιάδης Τούμπας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

7.12. Η ΟΜ.Σ.Ι.Ε. εορτάζει την "ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΨΑΛΤΟΥ"

      Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάστηκε την Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου, η ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΨΑΛΤΟΥ, από την Ομοσπονδ...